Група харківських рятувальників направлена до Луганської області для гасіння лісової пожежі. Як повідомили "SQ" у прес-службі Головного управління МНС України в Харківській області, з Харківської обл. направлено 26 осіб та 5 автоцистерн. Пожежа виникла на території Северодонецького та Новоайдарського лісгоспів і поширилася на 200 га. Для гасіння пожежі направлені 70 людей з Луганської області (30 рятувальників і 8 од. техніки МНС, а також 40 осіб та 14 од. техніки облуправління лісового господарства), а також 78 рятувальників із Донецької та Харківської областей, 8 од. техніки та гелікоптер "Mі-8" з водозливним пристроєм.

Як повідомило ГУ МНС України в Луганській області, постраждалих, а також загрози населеним пунктам немає. Близько півночі 29 липня вдалося зупинити поширення вогню та локалізувати окремі осередки пожежі. У його ліквідації беруть участь 692 людини, 84 од. техніки та два вертольоти.

Довідка "SQ". Як повідомив начальник "Укргідрометеоцентру" Микола Кульбіда, 27 липня температура в Луганській області досягла 40 град.