Харківська міжрайонна прокуратура порушила і розслідує кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем керівництвом одного з фермерських господарств Харківської області (за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України). Справа порушена за матеріалами Управління податкової міліції Державної податкової служби у Харківській області. Про це 30 березня повідомили "SQ" в Управлінні податкової міліції.

За даними податківців, посадові особи фермерського товариства, основним видом діяльності якого є розведення худоби, при розпаюванні земель загальною площею 50 га безпідставно внесли завідомо неправдиві відомості до статуту господарства, чим завдали державі збитків на суму понад 4,5 млн.грн. Наразі вживаються заходи з встановлення осіб, причетних до скоєння злочину, та відшкодування збитків, завданих державі.

Довідка "SQ". Частина 2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки; карається позбавленням волі терміном від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.