Шестеро людей загинули й одна постраждала на пожежах у Харківській області на вихідних, з 28 до 30 січня. Про це 30 січня повідомив офіційний сайт Головного управління МНС у Харківській області.

Пожежі сталися у Валківському, Вовчанському, Зміївському районах області та Київському районі Харкова. Усі пожежі виникали через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення та необережного поводження з вогнем.

Зокрема, 28 січня о 4.10 рятувальникам надійшло повідомлення про пожежу, що сталася в с. Коверівка Валківського району. Горів приватний будинок по вул. Південній, 10. Будинок площею близько 80 кв.м був повністю охоплений вогнем. У будинку були виявлені два тіла - господаря будинку 1936 р. народження та його дружини 1940 р.н. О 8.20 пожежа була ліквідована.

30 січня о 0.55 до чергової частини райвідділу Зміївського МНС надійшло повідомлення про пожежу, що сталася у приватному домоволодінні по вул. Гагаріна, 110 у Змієві. Повідомила про пожежу мешканка сусіднього будинку. На місце виклику виїхало відділення МНС. На момент прибуття вогнем уже були охоплені дерев'яні конструкції будинку, перекриття та дах. Площа пожежі склала близько 40 кв. м. Під час пожежі загинули двоє молодих людей: 1989 і 1991 рр. народження. Ліквідовано пожежу о 05:30. Причина виникнення пожежі встановлюється.