Співробітники податкової міліції ДПІ у Київському районі м. Харкова спільно з прокуратурою Вовчанського району Харківської області виявили 34-річного підприємця, який займався незаконними валютно-обмінними операціями. Обмін валюті він проводив під прикриттям діяльності легального торгового павільйону, в якому реалізовувалися тютюнові вироби та горілка. Про це 29 жовтня повідомили "SQ" в прес-службі управління податкової міліції ДПА в Харківській області.

Як повідомили податківці, працюючи в спеціально обладнаному кабінеті, шахрай надавав послуги з обміну грошових коштів за курсом набагато меншим в порівнянні з обмінними пунктами міста та області. При цьому перевага віддавалася громадянам Російської Федерації. Найбільші обсяги своїх обмінних шахрайських операцій ділок проводив у вихідні та святкові дні.

За даними прес-служби, мобільна група з числа працівників податкової міліції та районної прокуратури, заручившись підтримкою працівників торгових точок на ринку, на вокзалі та водіїв таксі, встановили не тільки особистість правопорушника, графік його роботи, але й місце здійснення валютно-обмінних операцій. Під час огляду приміщення фахівцями УПМ були виявлені і вилучені грошові кошти в сумі понад 142,5 тис.грн., понад 111 тис. російських рублів і більше 3 тис. доларів США. Загальна сума отриманих коштів в еквіваленті склала близько 200 тис. грн.

Крім того, при перевірці торгового павільйону було встановлено факт реалізації спиртних напоїв та сигарет без дозвільних документів. За результатами проведених заходів вилучено 142 л самогону і більше 3 тис. пачок сигарет на суму понад 25 тис. грн.

Дані правопорушення розглядатимуться в рамках ст. 162 КУпАП за фактом порушення правил про валютні операції і ст. 164 КУпАП за фактом порушення порядку здійснення господарської діяльності. Вилучені при проведенні заходів валютні цінності знаходяться у Вовчанському РВ ГУМВС України в Харківській області, самогон і тютюнові вироби знаходяться - в УПМ ДПІ в Київському районі м.Харкова.