44-річний затриманий, який був неодноразово раніше судимий за крадіжки, помер 27 червня о 4 годині ранку в Харківському ізоляторі тимчасового утримання (ХІТУ). Як повідомив офіційний сайт Головного управління МВС України в Харківській області, чоловік був доставлений в ізолятор увечері 24 червня за підозрою в крадіжці газового балона в одному з приватних домоволодінь Московського району Харкова.

26 червня о 18.15 затриманий, перебуваючи в камері ХІТУ, поскаржився на погане самопочуття. О 18.30 в ізолятор прибула бригада швидкої допомоги, яка надала йому медичну допомогу. Через деякий час затриманому знову стало зле. В ізолятор знову була викликана "швидка" - лікарі встановили попередній діагноз "вегето-судинна дистонія за гіпертонічним типом, хронічний алкоголізм, алкогольна нейропатія". О четвертій годині ранку 27 червня лікарі констатували смерть затриманого чоловіка.

Згідно з довідкою Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи, смерть наступила внаслідок інфаркту. За даним фактом проводиться службове розслідування.