Три нещасні випадки з дітьми шкільного віку сталися на водоймах Харківської області 27 травня, в день останнього дзвоника. Як повідомив сайт Харківської облдержадміністрації з посиланням на Головне управління освіти і науки облдержадміністрації, потонув третьокласник з Великобурлуцького району і два школярі - восьми- та дев'ятикласник - з Харкова. Причини та обставини загибелі дітей з'ясовують правоохоронні органи.

Як повідомив "SQ"помічник начальника Головного управління МНС у Харківській області Ігор Лупандін, у с.Манцівка Великобурлуцького району загиблий хлопчик (2002 р.н.) купався у місцевому ставку разом ще з двома хлопчиками. У сел. Безлюдівка (Харківський район) загиблий школяр (1996 р.н.) купався разом з батьками. Третій нещасний випадок стався в с. Бабаї (Харківський район), де юнак (1995 р.н.) купався разом з друзями.

І.Лупандін зазначив, що такі події відбуваються на останній дзвоник щороку, зокрема, в 2010 р. у цей день потонув один школяр.

Довідка "SQ". За даними Головного управління з надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації, на водних об'єктах Харківської області з початку 2011 р. потонуло 17 осыб, серед яких дві дитини.