Співробітники податкової міліції Харківської області призупинили діяльність одного з приватних оптових підприємств, яке займалося незаконною торгівлею товарами медичного призначення. Про це повідомили "SQ" в управлінні податкової міліції ДПС у Харківській області.

Як повідомили податківці, протягом вересня 2010 р. - липня 2011 р. Керівництво вищезгаданої фірми сформувало фіктивний податковий кредит для підприємств, що займаються оптовою та роздрібною торгівлею медикаментами, на загальну суму понад 3,5 млн.грн. Окрім того, декларації з ПДВ та податку на прибуток підприємств були надані до податкової за підписами фіктивних осіб. Під час проведення обшуків підприємств з незаконного виготовлення лікарських засобів співробітники УПМ ДПС вилучили понад 40 тис.грн., фінансово-господарську документацію підприємств - "транзитерів", печатки, штампи, комп'ютерну техніку. Крім того, були опечатані склади з біологічно активними добавками (на суму понад 500 тис. грн.).

За матеріалами податкової міліції порушено кримінальну справу за фактом підробки офіційних документів за ч.3 ст.358 КК України. Наразі співробітники УПМ ведуть розслідування вищезазначеної кримінальної справи, проводять вилучення документів, призначена фінансово-господарська ревізія з метою виявлення ознак інших злочинів.