Вирішується питання про порушення кримінальної справи за фактом наруги над могилою-пантеоном режисера Леся Курбаса у Харкові. Про це 26 січня повідомили "SQ" у центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області. До міліції звернувся директор кладовища № 13 і заявив, що на стелі пантеону збитий барельєф. У цьому місці поховані мати і дружина режисера, а також є земля з Соловків, де він був розстріляний. Поруч розташовані могили акторів театру "Березіль".

Як зазначили в центрі громадських зв'язків, оскільки на снігу біля пантеону немає слідів, можна припустити, що акт вандалізму стався кілька днів тому. Сторожі періодично обходять цвинтар і сьогодні помітили, що на стелі немає барельєфа. Він виготовлений з латуні, тому, ймовірно, його вкрали, щоб здати на металобрухт.

Довідка "SQ". Лесь Курбас (1887-1937) - український актор і театральний режисер, засновник і керівник театру "Березіль", який працював у Харкові (з 1926 до 1933 рр.). Навчався у тернопільській гімназії, у Віденському та Львівському університетах. Був репресований і розстріляний у 1937 р. Реабілітований у 1957 р.

Торік на барельєфі були збиті літери.