Харківські прикордонники 23 жовтня виявили 186 одиниць одягу, 70 автозапчастин і більше 12 тис. дол. під час огляду потягу Севастополь-Санкт-Петербург. Товар оцінили в 130 тис.грн. Про це 24 жовтня повідомили "SQ" у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Державної прикордонної служби України.

Інформація про можливе перевезення контрабандних товарів надійшла від СБУ. Тому в пункті контролю "Харків-пасажирський" прикордонники, митники і співробітники СБУ ретельно перевірили вагони поїзда і в чотирьох із них і виявили товар. Він був захований у міжстельовому просторі, в мішках для білизни на багажній полиці та неробочому тамбурі. За інформацією прикордонників, товари та валюту намагалися провезти до Росії провідник і троє пасажирів поїзда.

Крім цього, близько сел. Веселе Балаклійського району харківські прикордонники затримали двох громадян України, які намагалися перевезти до Росії більше 3 тис. одиниць одягу на автомобілі "УАЗ" без номерних знаків. В автомобілі прикордонний наряд знайшов тюки із зимовими куртками та жіночими панчохами. Товар оцінили майже на 224 тис. грн. і передали на митницю, складені адміністративні протоколи.