Трое харьковчан задержаны за мошенничество в 3,5 млн. грн.Харків'янин і два його спільники затримані за підозрою в шахрайстві. Як повідомив сайт МВС, організована злочинна група через інтернет поширювала оголошення про надання грошової нагороди (50 грн.) За копії паспорта та ідентифікаційного коду або укладання контрактів на отримання телекомунікаційних послуг з подальшою передачею сім-карт. Через деякий час потерпілі почали отримувати рахунки про необхідність оплатити послуги мобільного зв'язку (на сотні тисяч гривень), а згодом - повістки про необхідність явки на судові засідання з приводу утримання цих коштів. Збиток, нанесений громадянам і національному оператору мобільного зв'язку, оцінений у 3,5 млн. грн.

Як повідомляє МВС, 29-річний харків'янин, син відомого підприємця, був затриманий в аеропорту "Бориспіль", звідки він хотів вилетіти в одну з країн південно-східної Азії. Під час затримання у нього в сумках виявили 20 телефонів і близько 80 сім-карт. Встановлено, що підозрюваний і співучасники отримували сім-карти від мешканців Харківської та Полтавської областей, залишали Україну і користувалися кредитною оплатою або "телефонним роумінгом". В інтернеті підозрювані попередньо реєстрували "діамантові номери", які належать суб'єктам ринку телекомунікацій інших країн, і встановлювали високі тарифи на дзвінки. Гроші за дзвінки перераховувалися на рахунки фігурантів.

Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство у великих розмірах з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу.