Справа міжрегіонального організованого злочинного угруповання, яке займалося квартирними крадіжками в Харкові, передана до суду. Про це "SQ" повідомили в прес-службі УБОЗ Головного управління МВС України в Харківській області.

Злочинці - четверо мешканців Кременчука (Полтавська обл.) - протягом 2010 р. здійснили 17 крадіжок. За всіма фактами були порушені кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст.185 Кримінального кодексу України. За попередніми даними, сума збитків від злочинної діяльності склала 260 тис.грн.

Як відзначили в прес-службі УБОЗ, учасники злочинного угрупування були затримані в грудні 2010 р. Лідер угруповання Сергій Литвин 13 травня, наклав на себе руки, перебуваючи в Харківському слідчому ізоляторі. Тому перед судом постануть троє учасників угруповання.

Довідка "SQ". За даними правоохоронців, 38-річний Сергій Литвин, раніше неодноразово судимий, у 2010 р. створив і очолив організовану групу, до складу якої увійшли раніше неодноразово судимі за скоєння корисливо-насильницьких злочинів три мешканці Кременчука, з якими він був у дружніх стосунках. Основним видом злочинної діяльності було вибрано вчинення крадіжок з квартир та домоволодінь м. Харкова.

19 грудня 2010 р. учасники міжрегіональної організованої злочинної групи були затримані. 22 грудня їх помістили в слідчий ізолятор.

13 травня 2011 р. С.Литвин наклав на себе руки. Чоловік завдав собі смертельну рану на шиї. У СІЗО його помістили 30 грудня. Він перебував на профілактичному обліку як особа, схильна до суїциду, йому надавалася психологічна допомога. Раніше С.Литвин заявляв, що співробітники УБОЗ під час викликів на допити катували його електричним струмом.