37-річна харків'янка затримана 18 жовтня в Бєлгороді (Росія) за підозрою у збуті фальшивих грошей. Про це повідомив сайт Управління МВС Росії в Бєлгородській області.

Співробітники поліції з'ясували, що жінка з підробленими рублями приїхала до Бєлгорода з Харкова, де вона працює касиром в обмінному пункті. Зі слів затриманої, фальшивки потрапили до неї від невідомого, який обміняв підроблені рублі на українські гривні. Приймаючи кілька десятків тисяч рублів, касир не перевірила їх достовірність на детекторі валют. Коли з'ясувалося, що це фальшиві гроші, жінка вирішила обміняти їх у Росії. На Центральному ринку Бєлгорода вона встигла збути п'ять 5-тисячних купюр, ще дві підробки - на ринку "Салют". При затриманні оперативники вилучили у жінки ще 11 фальшивих купюр. Усі вилучені купюри номіналом 5 тис. руб. мають серію БК, а номер починається на 274.

За фактом збуту підроблених грошових купюр стосовно затриманої порушено кримінальну справу за ч.1 ст.186 Кримінального кодексу Росії (виготовлення, зберігання, перевезення чи збут підроблених грошей; карається позбавленням волі терміном до 8 років), ведеться слідство.