Харківський міжрайонний природоохоронний прокурор виніс протест на рішення Пісочинської селищної ради (Харківський район), яким затверджено проект землеустрою та передано в оренду АТ "Курязький домобудівельний комплекс" земельну ділянку площею 0,6146 га для будівництва багатоповерхового будинку в сел. Пісочин. Як повідомив сайт прокуратури Харківської області з посиланням на заступника прокурора області Олександра Кухаря, ця ділянка не належить селищній раді, має лісогосподарське призначення і належить ДП "Жовтневе лісове господарство".

Довідка "SQ". "Курязький домобудівельний комплекс" в останні роки побудував шість будинків у мікрорайоні "Мобіль" Пісочина, будує і проектує ще кілька будинків.

З початку 2011 р. органами прокуратури Харківської області порушено 16 кримінальних справ, у т.ч. 9 - стосовно посадових осіб органів влади, місцевого самоврядування і контролю, попереджено незаконне вилучення 786 га земель державної та комунальної власності, пред'явлено 168 позовів на суму 34,9 млн. грн., задоволено 40 позовів на 5 млн. 834 тис. грн., виконано рішень судів (у т.ч. минулих років) на 15 млн. 40 тис. грн.