Співробітники Харківської обласної митниці вилучили автомобіль "Toyota Land Cruiser" вартістю 328 тис.грн., яким громадянин України користувався з порушенням вимог законодавства.

Як повідомила 16 січня "SQ" прес-секретар обласної митниці Анастасія Уварова, інспектор дорожньо-патрульної служби зупинив цю машину на дорозі Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта. Після перевірки документів та інформації в базі даних Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України було встановлено, що 23 грудня 2011 р. "Toyota" була ввезена на територію України через пункт пропуску "Бачівськ-Троєбортне" (Сумська обл.) Громадянкою іншої країни. Вона без дозволу митного органу розпорядилася автомобілем, який перебуває під митним контролем, і передала його в користування іншому громадянину. Відповідно до законодавства України, тимчасово ввезені транспортні засоби не можуть бути передані у володіння або користування іншим особам.

Проти чоловіка, який керував автомобілем, був складений протокол про порушення митних правил за ст. 336 Митного кодексу України (здійснення операцій з товарами, транспортними засобами, що перебувають під митним контролем, а саме зміна їх стану, користування та розпорядження ними без дозволу митного органу).