Пожежа, що сталася 8 червня в гаражному кооперативі "Фініш" на вул.Братській у Харкові, виникла з технічних причин. Про це 14 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив помічник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Ігор Лупандін. За його словами, власники встановили у своїх гаражах додаткове обладнання, яке не було передбачено проектом.

"Зокрема, власники гаражів встановили електричні розетки, за допомогою яких заряджали акумулятори, провели додаткове освітлення. А це все - велика споживана потужність. Природно, електрична проводка, яка була розрахована на одну лампочку в 100 Вт, такого додаткового навантаження не витримала і загорілася", - зазначив І.Лупандін.

Довідка "SQ". Повідомлення про пожежу, що виникла в гаражному кооперативі "Фініш", надійшло рятувальникам 8 червня о 23.01. Вогнем були охоплені 14 гаражів. У результаті пожежі згоріло 4 автомобілі ("ВАЗ-2101", "ВАЗ-2104", "ВАЗ-2121" і "Chevrolet"). Ще три автомобілі, один причіп і один мотоцикл були пошкоджені. Рятувальники викотили їх з палаючих гаражів.