Управління карного розшуку ГУМВС України в Харківській області розшукує невідомого, який 1 липня на перехресті проспектів Леніна і Правди кинув пляшку із запальною сумішшю в автомобіль "Subaru", в якому перебували водій і депутат Харківської міськради Анатолій Родзинський.

Як повідомив сайт обласного управління МВС, пляшка із запальною сумішшю розбила праве заднє скло і потрапила в салон автомобіля. У результаті цього автомобіль загорівся. А.Родзинський і водій отримали термічні опіки шкіри обличчя і верхніх кінцівок і були доправлені до лікарні.

Управління карного розшуку звертається до харків'ян, які були свідками цього злочину, і просить повідомити будь-яку інформацію за телефонами: 70-59-363, 70-59-300 або 102. Очевидцям або всім, хто щось знає про події, в міліції гарантують анонімність.

Довідка "SQ". За фактом замаху на вбивство депутата міськради Анатолія Родзинського та його водія міліції 2 липня порушила кримінальну справу (ч. 2 п. 5 ст. 115 КК України - замах на вбивство двох і більше осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

А.Родзинський та його водієві цього тижня зроблять операції з пересадки шкіри рук. Стан А.Родзинського стабільний, його водія - стабільно важкий. Обидва поки знаходяться в реанімації.

Як повідомила "SQ" помічник депутата Тетяна Острогляд, причиною замаху на життя А.Родзинського (фракція партії "Сильна Україна") могла бути справа про виділення 700 га землі, яку А.Родзинський вів у суді. За її словами, останнім часом А.Родзинський захищав інтереси дев'яти спільнот городників у Харківському окружному адміністративному суді. До цих спільнот входять близько 30 тис.осіб., які в Харківському районі обробляли земельні ділянки загальною площею близько 700 га. За її словами, люди, роками обробляли свої ділянки в кілька соток, несподівано дізналися, що земля вже їм не належить: Харківська райдержадміністрація своїм рішенням передала її у власність 300 інших людей.