Співробітники Управління по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми Головного управління МВС України в Харківській області наприкінці грудня затримали учасників злочинної групи, яка займалася наданням сексуальних послуг чоловікам. Цей бізнес маскувався під масажні салони.

Як повідомив 4 січня сайт Міністерства внутрішніх справ України, правоохоронці встановили, що до злочинної діяльності причетні шість мешканців Харкова віком від 25 до 44 років. Зловмисники орендували в місті дві квартири, вербували дівчат для заняття проституцією і за допомогою інтернету пропонували їх послуги клієнтам.

За даним фактом слідче управління облуправління міліції порушило кримінальну справу за ч.3 ст.303 Кримінального кодексу України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією), у межах якого були проведені обшуки в масажних салонах. У результаті обшуків вилучено 2 одиниці комп'ютерної техніки, 3 тис. 300 грн., копії особистих документів дівчат, які надавали сексуальні послуги.

Усі учасники злочинної групи затримані. Київський районний суд Харкова виніс у їх відношенні постанову про обрання арешту як запобіжного заходу. Апеляційний суд Харківської області, у який заарештовані звернулися зі скаргою, відмовив у її задоволенні. Зараз заарештовані знаходяться в СІЗО, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п'яти до десяти років із конфіскацією майна.