Прокуратура Харківської області 26 вересня направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням адвоката і двох керівників харківського ТОВ у спробі рейдерського захоплення одного з ВАТ. Про це повідомив сайт Харківської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, що протягом листопада 2007 р. - cічня 2008 р. адвокат і двоє керівників ТОВ, перебуваючи у змові з ще одним чоловіком, якого розшукують досі, чинили дії, спрямовані на рейдерське захоплення харківського ВАТ (назви підприємств у прокуратурі поки не розголошують). Зокрема, вони вкрали прості іменні акції цього підприємства ринковою вартістю понад 20 млн.грн.

Зараз кримінальна справа перебуває в суді. Затриманих звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1,2 ст.358, ч.5 ст.185, ч.3 ст.209, ч.2 ст.367, ст.209-1 Кримінального кодексу України (підробка документів за попередньою змовою, крадіжка в особливо великих розмірах, відмивання прибутків, отриманих злочинним шляхом, службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Підсудним загрожує позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Завдані збитки обвинувачені відшкодували у повному обсязі.