Співробітники Вовчанського райвідділу ГУ МВС України в Харківській області 28 вересня затримали 36-річного чоловіка і 28-річну жінку за спробою винести з території місцевого кладовища крадені металеві вироби з могил. Про це 30 вересня повідомив сайт Міністерства внутрішніх справ України.

Як повідомили правоохоронці, з початку вересня до міліції почали надходити повідомлення від місцевих жителів про пошкодження могил. За словами начальника Вовчанського райвідділу міліції В'ячеслава Гармаша, із заявами про крадіжку з могил металевих куточків і труб звернулися семеро громадян. "Але вже встановлено, що металеві вироби були вкрадені з одинадцяти могил. Ймовірно, їх навіть більше. Зараз це з'ясовується", - зазначив він.

Затримані чоловік і жінка не працюють, раніше судимі. Украдене здавали на металобрухт. Речові докази (металеві фрагменти) вилучено. Зловмисники перебувають в ізоляторі тимчасового утримання.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого), що передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

"Зараз встановлюється причетність затриманих до інших злочинів. Зокрема, вони викриті у крадіжках металевих виробів з приватних домоволодінь", - додав В.Гармаш.