Співробітники міліції затримали 21-річного мешканця Дніпропетровська, який підозрюється у хибних дзвінках про замінування харківського спортбару "Арізона". Як повідомив офіційний сайт Головного управління МВС України в Харківській області, 22 лютого близько 23.05 за номером "102" зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що в барі "Арізона" на вул. Вернадського сталася пожежа. На місці з'ясувалося, що пожежі в закладі немає.

Наступного дня в той же час на номер "102" надійшло повідомлення про те, що в спортбарі "Арізона" нібито закладена вибухівка. На вказане місце виїхало керівництво обласного та міського управлінь міліції, слідчо-оперативні групи, працівники вибухотехнічної та кінологічної служб. Вибухових речовин і вибухових пристроїв під час огляду виявлено не було.

25 лютого 21-річний мешканець Дніпропетровська був затриманий. "Як розповів затриманий, мотивом скоєння вказаного злочину стало те, що близько трьох років тому у такому ж спортбарі "Арізона", тільки в Дніпропетровську, загинув його двоюрідний брат", - зазначив заступник начальника слідства Червонозаводського райвідділу Сергій Головін.

Наразі слідчим відділом Червонозаводського райвідділу міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, що загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками; карається позбавленням волі терміном від 2 до 7 років).