Щоб приймати учать у публічних закупівлях, треба обов’язково реєструватися на відповідному порталі, який надає доступ до бази. Система Prozorro розроблена спеціально для того, аби можна було без проблем проводити чесні та відкриті торги. Слід зазначити, що для покупців та продавці алгоритми дії при першій реєстрації відрізняються, тому треба спочатку прочитати детальну інструкція, яка допоможе розібратися у процесі. Коли уся інформаційна база буде вивчена, можна спокійно приступати до роботи.

Що треба знати про систему Prozorro?

Детальна інструкція доступна безкоштовно для усіх охочих за посиланням http://tender.uub.com.ua/tender/instruktsiya-prozorro. На першому кроці треба пройти процедуру реєстрації. Слід дуже уважно заповнювати кожну колонку, щоб не допустити помилку, яка зробить неможливим участь у процесі торгів. Також треба не забути підтвердити реєстрацію, перейшовши за посиланням, яке надійде на адресу електронної пошти. Тільки після цього процес буде завершено і можна заходити в особистий кабінет, використовуючи логін та пароль.

На наступному кроці треба пройти ідентифікацію, яка може бути зроблена двома способами. Або клієнт безкоштовно підписую паперову угоду з майданчиком, або оплачує реєстрації за допомогою банківського переказу. Після успішної ідентифікація клієнт також отримую відповідний лист, який підтвердить завершення процедури. Після цього можна вже без будь яких обмежень користуватися будь-якими послугами, які зацікавлять для бізнесу. Щоб створити закупівлю, треба перейти у відповідний розділ і діяти за інструкцією, не забувши прикріпити тендерну документацію до пропозиції.

Для участі у закупівлях треба просто зробити ставку і дочекатися завершення вказаного періоду. Після цього починається етап кваліфікація, на якому замовник проводить перевірку переможця на рахунок змоги виконання усіх вимог, що були вказані у тендерній документації. Якщо за якими-небудь позиціями виявлено розбіжність, тоді клієнт маж право відхилити пропозицію і продовжити пошуки виконавця.