Дерев'яна підлога непідвладна часу, тепла, елегантна і підходить до будь-якого інтер'єру. Протягом багатьох років вона була найпопулярнішим вибором для віталень. У той же час вона дає широкий вибір стилів, так як існує широкий вибір типів дерев'яних підлог. Ви можете купити паркетну дошку, перейшовши за посиланням.

Дерев'яні підлоги відрізняються безсумнівним шармом, витонченістю і невимушеній елегантністю. При цьому вони натуральні, екологічні і ніколи не виходять з моди. Кожна дерев'яна підлога також тепла на дотик. Все це обумовлює неймовірну популярність дерева. Однак, перш ніж ви визначитеся з дерев'яними підлогами, необхідно познайомитися з ними ближче.

Довговічність на довгі роки

Багато людей дискредитують дерев'яні підлоги, звинувачуючи їх в уразливості. Це міф! Досить згадати, що цю сировину використовувалося в будівництві століттями, а термін служби деревини, наприклад дуба, в приміщенні перевищує сотні років. Однак за ним слід належним чином доглядати і утримувати. Дерев'яні підлоги необхідно захистити лаком або маслом. Боятися штучного блиску нічого - використовуючи напівматові лаки, можна отримати природний ефект. Кожні 10-15 років рекомендується оновлювати підлоги і покривати лаком або робити промаслювання. Варто пам'ятати, що чарівність дерев'яних підлог полягає ще і в тому, наскільки вони старіють. Згодом їх колір зміниться під впливом світла, температури і щоденного догляду. Все це робить кожну дерев'яну підлогу унікальною і неповторною.

Проблеми, які часто виникають з підтриманням дерева в хорошому стані, найчастіше стаються через неправильний догляд. Для очищення слід використовувати тільки чистячі засоби, призначені для дерев'яних підлог. Інші сильні хімічні речовини не впораються з дерев'яною підлогою. Також не можна переборщити з кількістю води. Дерево, навіть якщо воно належним чином захищено, не любить контакту з водою і іншими рідинами. З цієї причини такі підлоги не слід мити шваброю, не кажучи вже про парові швабри. Адекватний захист дозволяє зберігати технічні та візуальні властивості деревини протягом багатьох десятиліть.

Яку дерев'яну підлогу вибрати?

Вибираючи деревину для підлоги, ви повинні вибрати породу дерева і тип покриття. У першому випадку є традиційні породи дерева, такі як дуб, сосна, ялина, бук або ясен, а в другому - екзотичні породи дерева, такі як тик, бамбук, червоне дерево, ятоба, меранті і іроко. Від породи дерева залежить довговічність, а також колір і ціна. Екзотик дорожчий, але твердіший і стійкіший до води і вологи. Крім породи дерева, ви повинні вибрати тип підлогового покриття.