Їжа – це одна з тих цеглинок, що складають цілу піраміду потреб, без яких людина не зможе існувати взагалі, працювати, щось робити особисто. Вона вкрай необхідна як, наприклад, питна вода, чисте повітря, повноцінний сон. Щоб організм функціонував безперебійно та злагоджено, йому обов’язково потрібні корисні поживні речовини, які він отримує якраз із різних продуктів.
Традиційно прийоми їжі прийнято ділити на декілька основних етапів (не враховуючи славнозвісні «перекуси»). Це сніданок, обід та вечеря. Якщо із сніданком та обідом проблем майже не виникає, то питання, що приготувати на вечерю, хвилює не одну господиню. Нерідко банально дуже бракує часу, тому краще готувати страви, що не потребують особливих вмінь, навичок, але смакують як справжнісінькі кулінарні шедеври від прославлених шеф-кухарів відомих в усьому світі.
Смачні ідеї
Розпочати краще із, так званих, перших блюд. Отож супчик із копченої курки та з плавленим сиром обов’язково прийдеться до смаку найвибагливішим гурманам. Щоб його швидко приготувати треба налити в каструлю води та поставити її на вогонь. До готового окропу додають почищену й нарізану невеличкими кубиками картоплю (не більше трьох штук), підсмажені на пательні цибульку та моркву (по одній штуці).
Коли овочі будуть готові, всипають потерті плавлені сирки (пари штук буде досить). Щоб вони перетворилися в однорідну масу їх ретельно перемішують, а потім додають порізане на маленькі шматочки копчене куряче стегенце. Уся ця ароматна смакота після закипання проварюється ще хвилин п’ять та подається до столу.
Легко й просто
Якщо переобтяжуватись копченостями на ніч не хочеться, то кускус з овочами буде якраз «у тему». Готується страва теж достатньо швидко. Спочатку потрібно трохи підсмажити на пательні подрібнену цибулю (дві штуки, якщо вона маленька). Далі додаються заморожені овочі під назвою «Мексиканська суміш» (одного пакету, що дорівнює 200 г буде досить). Тушкується все не більше семи хвилин. Наступний інгредієнт – томатний соус чи паста у кількості однієї столової ложки. З ним пропарюється майбутній шедевр ще п’ять хвилин.
Дійшло діло й до крупи. Висипається кускус (100 г) в апетитну овочево-томатну масу, додається вода (не більше 100 мл), ретельно розмішується та готується все ще пару-трійку хвилини. Після цього страва відставляється з вогню, трохи настоюється, подається до столу у порційних глечиках.