Зберігач цінних паперів ПАТ "Мегабанк" (Харків) до 20-річчя банку ввело в дію нову послугу для своїх клієнтів - юридичних і фізичних осіб. Про це повідомив сайт банку з посиланням на начальника Головного управління цінних паперів та фондового ринку банку Олексія Яценка.

За його словами, відтепер на рахунках клієнтів зберігача "Мегабанк" можуть обліковуватися цінні папери клієнтів, які були випущені за кордоном. Будь-яка юридична або фізична особа може відкрити рахунок в "Мегабанку" в цінних паперах, на який можна зарахувати цінні папери з рахунку, відкритого майже в будь-якому куточку світу.

Довідка "SQ". За результатами рейтингу Професійної асоціації реєстраторів і депозитаріїв Зберігач ПАТ "Мегабанк" входить до десятки кращих зберігачів в Україні. У 2009 р. активи зберігача ПАТ "Мегабанк" збільшилися на 376 млн. грн. і станом на 1 січня 2010 р. склали понад 2,1 млрд. грн. Загальна номінальна вартість проведених облікових операцій за 2009 р. склала 4,8 млрд. грн.

ПАТ "Мегабанк" - банк з іноземним капіталом, що діє на ринку банківських послуг України з 1990 р. Регіональна мережа нараховує 196 підрозділів в 25 регіонах України. Послугами "Мегабанку" користуються більше 364 тисяч клієнтів. На 1 квітня 2010 р. активи банку складають 3,4 млрд.грн., капітал - 825 млн.грн, прибуток поточного року - 258 тис.грн.