Апеляційний господарський суд Києва призупинив провадження з розгляду апеляції про виплату Кабінетом міністрів боргу корпорації "Єдині енергетичні системи України" перед Міністерством оборони Росії у зв'язку з розслідуванням СБУ аналогічної кримінальної справи. Як передав "УНІАН", рішення прийняте у зв'язку з відповідним клопотанням Кабміну.

Рішення сьогодні, 22 жовтня, на засіданні суду оголосив головуючий суддя Віктор Шапран.

За словами представника Кабміну Андрія Богдана, слідчий відділ СБУ розслідує кримінальну справу, і предмет позову у господарській справі аналогічній суті кримінальної справи. Як заявив Богдан, для всебічного розгляду справи необхідно отримати інформацію від СБУ про стан розгляду цієї справи, а Апеляційний госпсуд Києва повинен призупинити виробництво для з'ясування всіх обставин.

Коментуючи рішення журналістам, Богдан повідомив, що копії матеріалів господарської справи будуть у матеріалах кримінальної справи, яка перебуває у провадженні СБУ. "Розгляд апеляції зупинено на час, поки в кримінальній справі не будуть з'ясовані всі обставини", - додав він. "Суд обов'язково повернеться до розгляду вже після того, як слідство встановить всі обставини надання держгарантій Міноборони Росії і взагалі існування цих держгарантій", - зазначив Богдан.

Представники Міноборони Росії утрималися від коментарів.

Довідка "SQ". 19 вересня Господарський суд Києва задовольнив позов Міноборони Росії у справі про борг ЄЕСУ. Суд зобов'язав Кабмін повернути Міноборони Росії 3,1 млрд.грн. Раніше СБУ порушила кримінальну справу за обвинуваченням екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в махінаціях у рамках корпорації ЄЕСУ, якою вона свого часу керувала. Прокуратура заявила позов про відшкодування Тимошенко збитків у 19,5 млн.грн. у справі ЄЕСУ. Генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що кримінальну справу стосовно Тимошенко за корпорацією ЄЕСУ було незаконно закрито у 2005 р. під тиском президента Віктора Ющенка одразу після призначення Тимошенко головою уряду. В Об'єднаної опозиції "Батьківщина" вважають повідомлення про борги корпорації ЄЕСУ перед Міноборони Росії спробою влади напередодні виборів очорнити ім'я Тимошенко.

Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією та відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. 9 травня Тимошенко перевезли до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" для лікування. Зараз Київський районний суд Харкова розглядає кримінальну справу стосовно Тимошенко про зловживання, пов'язані з корпорацією "Єдині енергетичні системи України".