Апеляційний суд Києва змінив колишньому в.о. міністра оборони України Валерію Іващенку термін покарання на умовний і звільнив з-під варти в залі суду. Як передав "УНІАН", колегія суду пом'якшила Іващенку вирок, звільнивши його від відбування основного покарання з випробувальним терміном на 1 рік. Відповідну резолютивну частину постанови після більш ніж 40-хвилинного перебування в нарадчій кімнаті зачитала головуюча на судовому процесі суддя Ольга Юрдіга.

При цьому суд зобов'язав Іващенка не виїжджати за межі України без повідомлення працівників кримінально-виконавчої інспекції, а також періодично з'являтися туди для реєстрації.

Крім того, постановою суду змінена міра покарання колишньому керуючому санацією Феодосійського судномеханічного заводу Сергію Міхєєву (він був засуджений до трьох років позбавлення волі - "SQ"). Зокрема, суд повністю задовольнив скаргу його адвоката, призначивши термін покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік.

Довідка "SQ". Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури України 20 серпня 2010 р. було порушено кримінальну справу за обвинуваченням Іващенка в зловживанні службовим становищем при підписанні плану санації ДП Міноборони "Феодосійський судномеханічний завод". Іващенко був затриманий у серпні 2010 р. У його відношенні було обрано запобіжний захід - взяття під варту. 12 квітня 2012 р. Печерський райсуд Києва засудив Іващенка до 5 років позбавлення волі.