Податкова міліція Солом'янського району Києва порушила кримінальну справу стосовно генерального директора телерадіокомпанії "Телерадіосвіт" ("ТВі") Миколи Княжицького за підозрою в ухилянні від сплати податків. Про це повідомило інформагентство "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу телеканалу.

Як зазначено в повідомленні, 12 липня в офісі телеканалу "ТВі" з'явилися оперуповноважені податкової міліції ДПС у Солом'янському районі Києва, які пред'явили до виконання постанову Шевченківського районного суду Києва від 9 липня про виїмку первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів за 2008-2012 рр. , пов'язаних з формуванням податкового кредиту ТОВ "ТРК "Телерадіосвіт" - власника ліцензії на телевізійне мовлення телеканалу. "Таким чином, у телекомпанії вилучаються практично всі документи, що стосуються її фінансово-господарської діяльності за 4 роки, що повністю паралізує діяльність каналу", - говориться в повідомленні.

З пояснень оперуповноважених та наданих документів випливає, що виїмка проводиться в рамках кримінальної справи № 79-0261, порушеної стосовно керівника телеканалу Миколи Княжицького за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах). Справу порушено за результатами податкової перевірки ТОВ "ТРК "Телерадіосвіт".

"Звертає на себе увагу та обставина, що 25 червня Окружним адміністративним судом Києва були визнані незаконними і скасовані податкові повідомлення-рішення. На їх підставі були нараховані податкові зобов'язання, несплата яких закидається ТОВ "ТРК "Телерадіосвіт", що і послужило підставою для порушення кримінальної справи", - зазначає телеканал.