Корпорація "Intel" офіційно представила альтернативу стандарту USB. Про це повідомила Lenta.ru. Нова технологія провідної передачі даних отримала назву Thunderbolt.

За заявою компанії, ця технологія є найбільш високошвидкісною з усіх, представлених в даний момент на ринку. Теоретична швидкість передачі даних за допомогою Thunderbolt становить до 10 Гбіт/с. Максимальна теоретична пропускна здатність поширеного зараз стандарту USB 2.0 складає 480 Мбіт/с.

Перші роз'єми Thunderbolt з'явилися на ноутбуках Apple MacBook Pro, які були представлені 24 лютого. На цих ноутбуках вони доповнюють роз'єми USB 2.0. Очікується, що в майбутньому Thunderbolt зможе повністю замінити решту роз'ємів, на зразок FireWire або HDMI.

Довідка SQ. "Intel Corporation" - американська корпорація, що виробляє широкий спектр електронних пристроїв і комп'ютерних компонентів, включаючи напівпровідники, мікропроцесори, набори системної логіки (чіпсети) та ін. USB - послідовний інтерфейс передачі даних для середньошвидкісних та низькошвидкісних периферійних пристроїв в обчислювальній техніці. Перші специфікації для USB 1.0 були представлені в 1994-1995 рр. Розробка USB підтримувалася фірмами "Intel", "Microsoft", "Philips", "US Robotics". Наразі широко використовуються пристрої, виконані у відповідності зі специфікацією USB 2.0.