Из Харькова вывезли в Россию  весь высокообогащенный уранУкраїна завершила вивезення високозбагаченого урану. Про це повідомив офіційний сайт Міністерства закордонних справ України. Як відзначили в міністерстві, в ході Вашингтонського саміту з ядерної безпеки 2010 р. Україна оголосила про рішення позбутися всіх наявних запасів високозбагаченого урану до проведення 26-27 березня 2012 р. у Сеулі саміту з ядерної безпеки. 22 березня 2012 р. Україна в повному обсязі виконала взяті на себе зобов'язання, забезпечивши вивезення до Росії за сприяння США і МАГАТЕ останньої партії високозбагачених ядерних матеріалів з Харківського фізико-технічного інституту (ХФТІ).

Як заявили в міністерстві, Україна "вкотре підтвердила свою багаторічну прихильність ядерному роззброєнню і нерозповсюдженню і зробила практичний внесок у подальше зміцнення режиму нерозповсюдження, встановленого Договором про нерозповсюдження ядерної зброї". В рамках реалізації двосторонніх домовленостей з США України отримала еквівалентну кількість низькозбагаченого урану і відповідне обладнання. Крім цього, при фінансуванні США почалися роботи з будівництва лабораторної установки на базі ХФТІ.

Довідка "SQ". 12 квітня Президент України Віктор Янукович під час зустрічі в США з президентом США Бараком Обамою заявив, що Україна відмовиться від зберігається на її території збагаченого урану (близько 90 кг). Одна з умов вивезення урану з України - будівництво в національному науковому центрі "Харківський фізико-технічний інститут" (ХФТІ) експериментальної ядерної установки.