Умер пианист В. КрайневРоссійскій піаніст Володимир Крайнєв помер сьогодні, 29 квітня, в Ганновері (Німеччина). Про це повідомило інформагентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Міністерство культури Російської Федерації. В.Крайнєв помер на 68-му році життя від аневризми легеневої артерії.

Довідка "SQ". Володимир Крайнєв - народний артист СРСР та України, лауреат Державної премії СРСР, Почесний громадянин Харкова, професор Московської консерваторії, Ганновера вищої школи музики і театру, член журі міжнародних конкурсів піаністів у Лідсі (Англія), Лісабоні (Португалія), Токіо (Японія), П.Чайковського в Москві. У 1994 р. створив Міжнародний благодійний фонд допомоги юним піаністам.

У Харкові з 1992 р. раз на два роки проводився міжнародний конкурс юних піаністів В.Крайнєва. У ньому брали участь молоді музиканти з більш ніж десятка країн, зокрема, з Білорусі, Угорщини, Німеччини, Китаю, Молдови, Росії, України, Південної Кореї і Японії. До складу міжнародного журі конкурсу входили музиканти з Німеччини, Росії, США, України, Франції, Південної Кореї і Японії. Останній конкурс, на якому був присутній В.Крайнєв, пройшов у березні 2010 р.