Держдепартамент США знову збільшує вартість віз - починаючи з 13 квітня, туристи, бізнесмени і студенти, які бажають відвідати США, повинні будуть платити 160 дол. за річну візу замість колишніх 140 дол. Як повідомило інформагентство УНІАН, це вже друге підвищення розміру консульського збору за останні два роки. З початку червня 2010 р. США збільшили вартість неімміграційних віз з 131 до 140 дол. "Держдепартаменту потрібно компенсувати, наскільки можливо витрати, які ростуть, пов'язані з обробкою заяв на отримання віз. З певних причин розмір існуючого збору перестав покривати реальну вартість виготовлення візи. Кошти, отримані від збільшення консульських зборів, підуть на підвищення ефективності роботи наших представництв за кордоном і наймання додаткового персоналу для видачі віз", - сказано в повідомленні прес-служби Держдепартаменту.

Вартість віз типу B1/B2 (туристична, що видається звичайно на рік), бізнес-віз, усіх віз для студентів, а також віз, які видаються учасникам програм обміну (типи F, M і J), дорівнюватиме 160 дол. Заплатити 190 дол. замість 150 дол доведеться всім, хто подає заяву на видачу віз типів H, L (для тимчасової роботи або проходження стажування), O (для осіб з видатними здібностями, запрошених до США), P (спортсмени й артисти), Q (для приїжджих в рамках культурного обміну) і R (для тих, хто займається релігійною діяльністю).

Разом із тим, Держдепартамент знижує вартість візи нареченої/нареченого більш ніж на 100 дол. - до 240 з 350 дол. Також значно знижується вартість більшої частини імміграційних віз.