Харьковский тренер И. Правилов, обвиненный в педофилии, найден мертвым в американской тюрьмеТренер з хокею із Харкова Іван Правилов, якого влада США звинуватила в розтлінні 14-річного хлопчика, знайдений мертвим у в'язниці Філадельфії. Імовірно, він покінчив життя самогубством, повідомили "РІА Новини". Буде проведено розтин.

Довідка "SQ". І.Правилов у минулому був головним тренером харківського хокейного клубу "Дружба 78".

У 2006 р. було порушено кримінальну справу про хуліганство відносно трьох тренерів "Дружби-78". З квітня вони перебували на підписці про невиїзд. Незважаючи на це, двоє з них - І.Правилов та Володимир Єрьомін - влітку 2007 р. виїхали в Америку, де проходив міжнародний турнір з хокею. І.Правилов залишився в США, а В.Єрьоміна, який повернувся з командою старших хокеїстів, затримали через два дні після повернення за постановою судді Київського райсуду Харкова.

У серпні 2007 р. співробітник спортшколи олімпійського резерву Євген Гладченко заявив журналістам, що, починаючи з 2000 р., І.Правилов, а також тренери та його вихованці, які працювали з ним, більше 10 разів били співробітників Палацу спорту.

У січні 2011 р. І.Правилов, який володів молодіжної хокейної школою "Unique Hockey School" у Філадельфії, був затриманий. Звинувачення підозрювало його в тому, що він вчинив стосовно 14-річного учня своєї школи дії сексуального характеру, а також пригрозив вбивством іншому хлопчику, який став свідком його злочинних дій.