Д. Медведев стал премьер-министром РоссииДержавна дума Російської Федерації сьогодні, 8 травня, під час позачергового пленарного засідання підтримала кандидатуру Дмитра Медведєва на пост голови уряду РФ. Про це повідомили "РИА-Новости". Процедура призначення прем'єр-міністра буде завершена після того, як президент Росії Володимир Путін підпише відповідний указ.

За призначення Д.Медведєва прем'єром проголосували 299 депутатів (необхідно було 226 голосів), проти висловилися 144,  таких, що утрималися, не було. Голосування було відкритим, з використанням електронної системи голосування. Кандидатуру Д.Медведєва підтримали фракції "Єдина Росія" і ЛДПР, проти виступили КПРФ і "Справедлива Росія".

Довідка "SQ". Д.Медведєв - президент Росії у 2008-2012 рр. Його кандидатуру на пост прем'єр-міністра РФ 7 травня 2012 р. вніс до Держдуми президент Росії В.Путін, який цього дня втсупив на посаду.

На президентських виборах, що пройшли в Росії 4 березня 2012 р., главою держави був обраний В.Путін, який займав цей пост у 2000-2008 рр. (два терміни). Він не брав участі у виборах 2008 р., оскільки, за Конституцією РФ, одна і та ж людина не має права балотуватися три рази поспіль. У 2008 р., після обрання президентом Д.Медведєва, В.Путін зайняв пост прем'єр-міністра Росії. У тому ж році з ініціативи Д.Медведєва до Конституції Росії були внесені зміни, згідно з якими президент тепер обирається не на чотири, а на шість років.