Лазаренко вышел из тюрьмыЕкс-премьєр-міністр України Павло Лазаренко, який провів в ув'язненні більше 10 років за фінансові махінації, сьогодні, 1 листопада, вийшов з американської в'язниці "Terminal Island" на свободу, повідомив "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Лазаренко планує поїхати до свого американського маєтку і зустрітися з дружиною і дітьми.

Захисники Лазаренка не виключають, що їх клієнт залишиться під наглядом американських правоохоронців навіть після звільнення через те, що поки питання його місця проживання знаходиться "в повислому стані".

У Генпрокуратурі як і раніше заявляють, що варто Лазаренку повернутися до України, як він буде заарештований. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: дачу хабаря, привласнення засобів і зловживання положенням.

У США Лазаренко звинувачувався у відмиваннігрошей, отриманих незаконним шляхом і переказаних на зарубіжні рахунки в 1994-1999 рр. У серпні 2006 р. він був засуджений каліфорнійським судом до дев'яти років в'язниці за відмивання грошей та інші злочини. Він знаходився під домашнім арештом у своїй квартирі в Сан-Франциско. У червні 2011 р. термін утримання Лазаренка під вартою був скорочений на сім місяців - до 11 січня 2012 р.

Між тим, у серпні 2011 р. з'явилася інформація з посиланням на фахівця із зв'язків з громадськістю Федерального бюро в'язниць США Кріса Берка про те, що Лазаренко буде звільнений з в'язниці в США 1 листопада 2012 р., а не 11 січня, як планувалося раніше. Лазаренко був переведений з федеральної виправної установи в Дубліні(США, штат Каліфорнія) до чоловічої виправної установи зі зниженим рівнем безпеки "Terminal Island" (також у Каліфорнії).