Защита бюллетеней от подделки на местных выборах всегда ниже, чем на выборах президента и Верховной Рады - харьковский политологЗахист бюлетенів від підробки на місцевих виборах завжди гірше, ніж на виборах президента і Верховної Ради. Про це 31 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявила харківський політолог Юлія Біденко.

"Бюлетені для голосування на місцевих виборах виготовляються на замовлення територіальних виборчих комісій, тому питання якості залишається на їхній розсуд. Центрвиборчком не здійснює друку бюлетенів, тому досить складно відстежити ступінь їх захисту", - заявила Ю.Біденко.

За її словами, функція захисту виборчого процесу від підроблених бюлетенів на місцевих виборах повністю покладається на дільничні виборчі комісії. "Саме дільнична комісія повинна поставити печатку, стежити за наявністю і на бюлетені, і на контрольному талоні підписів членів комісії, щоб ці бюлетені надалі були дійсними", - заявила Ю.Біденко. За її словами, резерв бюлетенів на кожній дільниці повинен складати 0,5% загального числа виборців, які є в списку.

Довідка "SQ". 31 жовтня в Україні проходять вибори до місцевих рад, а також вибори сільських, селищних, міських голів.

Усі виборчі дільниці Харківської обл. відкрилися для голосування 31 жовтня. У Харківській області 1678 виборчих дільниць (597 - у Харкові і 1 тис. 81 - в області). Звичайних ділянок - 1596 (область - 1057, Харків - 539). Спеціальних виборчих дільниць - 82 (область - 24, Харків - 58). Харківський обласний тервиборчком затвердив 68 одномандатних мажоритарних округів у Харківській області на вибори до Харківської обласної ради. Міський виборчком затвердив 50 одномандатних мажоритарних виборчих округів у Харкові на вибори до міської ради.