В нескольких сельских районах Харьковской области явка избирателей уже составила 20% - председатель облизбиркомаЯвка виборців у декількох сільських районах Харківської області, за оперативними даними, на 11.00 склала 20%. Про це 31 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив голова Харківської обласної територіальної виборчої комісії Олександр Русанов.

За його словами, така висока явка на виборчі дільниці пов'язана з традиціями мешканців села, які звикли голосувати з ранку. На окремих дільницях у Близнюківському районі утворилися черги при отриманні бюлетенів. У Харкові черг практично немає. Пік відвідуваності ділянок очікується приблизно о 13.00. Обласна виборча комісія зобов'язана надати до Центральної виборчої комісії офіційні дані про рівень явки до 16.00. Це будуть перші офіційні дані про явку виборців (на 15.00).

Довідка "SQ". Усі виборчі дільниці Харківської обл. відкрилися для голосування 31 жовтня. Відкриті всі 1 тис. 678 дільниць в області, ніяких подій на початку їхньої роботи не зафіксовано.

31 жовтня в Україні проходять вибори до місцевих рад, а також вибори сільських, селищних, міських голів.