"Термін виборчої кампанії, що передує місцевим виборам, необхідно збільшити хоча б на один місяць", - заявив 31 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" голова Харківської облради Сергій Чернов. За його словами, двох місяців недостатньо для організаційної та технічної підготовки до виборів.

"Я зараз говорю не про термін для політичної агітації - його цілком достатньо. Я кажу про терміни, необхідні для організації виборів. Зокрема, необхідно збільшити терміни виготовлення бюлетенів, доставки їх на виборчі дільниці. Оскільки все навантаження лягає на членів виборчих комісій, їм доводиться працювати по кілька ночей підряд", - зазначив С.Чернов.

Голова облради підкреслив, що після виборів до органів центральної влади, будуть спрямовані пропозиції для поліпшення процесу підготовки виборів.

Довідка "SQ". 31 жовтня в Україні проходять вибори до місцевих рад, а також вибори сільських, селищних, міських голів.

Усі виборчі дільниці Харківської обл. відкрилися для голосування 31 жовтня. У Харківській області 1678 виборчих дільниць (597 - у Харкові і 1 тис. 81 - в області). Звичайних дільниць - 1596 (область - 1057, Харків - 539). Спеціальних виборчих дільниць - 82 (область - 24, Харків - 58). Харківський обласний тервиборчком затвердив 68 одномандатних мажоритарних округів у Харківській області на вибори до Харківської обласної ради. Міський виборчком затвердив 50 одномандатних мажоритарних виборчих округів у Харкові на вибори до міської ради.