Голосування на місцевих виборах йде трохи мляво, що свідчить про те, що політика виборцям набридла. Про це 31 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив секретар Харківського міськкому Соціалістичної партії України (СПУ) Василь Гончаренко. За його словами, значних порушень у процесі виборів немає, є лише дрібні недоліки. Як правило, це технічні помилки, викликані надзвичайною втомою людей, які працюють на виборчих дільницях. Одна з таких помилок - те, що у Фрунзенського районіу 40 членів комісії, які були заявлені за округами, що територіально належить до Фрунзенському райони, перекинули в Московський район. "Це виявилася технічною помилкою: при наборі одних і тих же людей написали в обидва райони", - зазначив В.Гончаренко.

СПУ також зіткнулася з тим, що не на всіх виборчих дільницях у Харкові була розміщена інформація про кандидатів від їхньої партії. "Не встигли розмістити стенди, листівки просто лежали в пачці на столі і не були розклеєні. Але ми не бачимо в цьому грубого порушення", - зазначив В.Гончаренко. Юрист Харківського обласного комітету СПУ Дмитро Чередниченко повідомив, що такі факти були виявлені і в області, зокрема, у Красноградському районі. Але після написання заяв порушення були усунуті. "Особливого впливу на результати голосування ці факти не повинні надати", - зазначив Д.Чередниченко.

За його словами, основна проблема цих виборів - законодавчо незакріплені нюанси виборчої кампанії. "Технічно виконати норми закону для членів наших комісій при всьому їхньому старанні в низці випадків вдається з працею", - зазначив Д.Чередниченко.

На питання "SQ", чому СПУ нікого не висунула на посаду харківського міського голови, В.Гончаренко відповів: "Головне для нас на цих виборах - представництво в радах. Ми переконані в тому, що мер міста зобов'язаний виконувати рішення сесії, тобто депутатів . Наша головна задача - мати гідне представництво в обласній та міській радах і за допомогою наших депутатів впливати на політику мера і губернатора. А виховаємо мера - будемо висувати його на мера".

Всього СПУ висунула більше 1 тис. кандидатів до місцевих рад та на посади сільських, селищних і міських голів. "У харківських обласній та міській радах ми закрили всі округи. Ми сподіваємося, що наші люди будуть і в обласній, і міській радах", - зазначив В.Гончаренко.