На некоторых участках в Харьковской обл. есть лишние бюллетени - председатель облорганизации "Фронта змін" А. Давтян"Якихось значних порушень виборчого процесу на дільницях не виявлено. Є незначні порушення, інформація про які надходить до нас з різних дільниць", - повідомив 31 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" голова Харківської територіальної організації політичної партії "Фронт Змін" Олександр Давтян.

"Є відомості, що на деяких дільницях спостерігається зайва кількість бюлетенів. Наприклад, з 1 тис. 100 бюлетенів 200 зайвих. Я не можу зрозуміти: що можна зробити з цими бюлетенями?". Я не розумію, як можна щось сфальсифікувати. Ось, наприклад, на дільниці 1 тисяча виборців. А прийшли голосувати 600 осіб. Сфальсифікувати голоси можна за рахунок тих людей, які не прийшли на вибори. І тільки якщо вся комісія увійде в змову, то ці 400 бюлетенів можна використовувати в певних цілях. Але в той же час не можна, щоб за списками прийшло 600 осіб, а в урні виявиться 1 тисяча бюлетенів", - зазначив О.Давтян. За його словами, від "Фронту змін" на кожній дільниці є спостерігачі, члени комісій, секретарі.

"У принципі, ми об'їхали і місто, й область. Поки в області все тихо", - підкреслив О.Давтян.

Довідка "SQ". Усі виборчі дільниці Харківської обл. відкрилися для голосування 31 жовтня. У Харківській області 1678 виборчих дільниць (597 - у Харкові і 1 тис. 81 - в області). Звичайних дільниць: 1596 (область - 1057, Харків - 539). Спеціальних виборчих дільниць: 82 (область - 24, Харків - 58). Харківський обласний тервиборчком затвердив 68 одномандатних мажоритарних округів у Харківській області з виборів до Харківської обласної ради. Міський виборчком затвердив 50 одномандатних мажоритарних виборчих округів у Харкові на вибори до міської ради.

31 жовтня в Україні проходять вибори до місцевих рад, а також вибори сільських, селищних, міських голів.