"Порушень під час голосування в Харківській області виявлено не було", - заявив 31 жовтня журналістам заступник начальника управління громадської безпеки ГУ МВС України в Харківській області Василь Гайчук. За його словами, надходили заяви про порушення, які міліція розслідувала.

Зокрема, за словами В.Гайчука, було отримано заяву про те, що на одній з виборчих дільниць чоловік спробував сфотографувати свій бюлетень. Спостерігачі витлумачили це як грубе порушення, але чоловік пояснив, що просто хотів "сфотографувати його на пам'ять". Питання було врегульовано.

Також до міліції надійшло повідомлення про те, що на одну з дільниць співробітник міліції здійснює підвезення виборців. З'ясувалося, що ця людина раніше працювала у правоохоронних органах, але вже давно на пенсії. Також було звернення про порушення, пов'язані з доставкою громадян на виборчі дільниці в Ізюмі: нібито підвезення організував директор місцевого АТП, а доставку здійснюють чотири "Газелі" без номерних знаків. Виявилося, одна "Газель" знаходиться в особистому користуванні громадянина, а друга - з організації. В одній машині було привезено 4 людини, у другій - 7. Міліціонери опитали водіїв і пасажирів та оглянули автобуси на наявність агітаційних матеріалів. Було встановлено, що агітація в автобусах не велася, номерні знаки на автомобілях є, а прізвище власника автомобіля дуже схожа на прізвище директора місцевого АТП, якого підозрювали в організації підвозу, що і ввело спостерігачів в оману.

Як зазначив В.Гайчук, ще був випадок, коли мешканка одного з сіл області знайшла на околиці села два снаряди часів ВВВ. Цю інформацію вона повідомила на виборчу дільницю. "Хоча це і не має відношення до виборів, перевірка була проведена", - зазначив В.Гайчук.