Массовых нарушений в ходе голосования не будет - председатель Харьковской облорганизации "Сильной Украины" А.Моченков"Масових порушень під час голосування 31 жовтня не буде", - заявив 31 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" голова Харківської обласної організації партії "Сильна Україна" Андрій Моченков. За його словами, партія відчувала адміністративний тиск напередодні виборів. "Були, наприклад, навіть дзвінки по телефону кандидатам від партії "Сильна Україна". Але я думаю, що потім у Партії регіонів (ПР) зрозуміли, що обрали політику, яка знижує їхній рейтинг. Вони зрозуміли, що не можна людей залишати без вибору" , - зазначив А.Моченков.

За його словами, в останні десять днів адміністративний тиск знизився, тому що в ситуацію втрутився президент України Віктор Янукович. Він пояснив однопартійцям, що вони отримають не той результат, на який розраховують.

За словами А.Моченкова, "потепління" під часвиборів вийшло також тому, що багато було заяв про порушення з боку ВО "Батьківщина", а також тому, що віце-прем'єр Сергій Тігіпко, коли поїздив по регіонах, теж побачив складність ситуації. "У кожній області йому подавали стопки судових рішень і розповідали про те, що відбувається. Під час консультацій з владою було прийнято рішення змінити політику ПР на виборах. І ця обставина дає впевненість у тому, що, в принципі, вибори пройдуть успішно (не будуть зірвані масовими фальсифікаціями). Ми розраховуємо, що буде 3-5%, максимум 10% шорсткостей, скажімо так", - зазначив А.Моченков.

За його словами, наприклад, ситуація з підвезенням виборців - це дрібниці. "Це один із проявів адмінресурсу. Але головне, це те, що наших кандидатів-мажоритарників не зняли з виборчої кампанії. Були побоювання, що в суботу-неділю їх знімуть, але, наскільки я знаю, у нас практично нікого не зняли з виборів. 100% голосів ПР не набере, їм не дали це зробити. На кожен адмінресурс є інший адмінресурс", - зазначив А.Моченков. За його словами, всі нечесні технології зведуться тепер до підвозу, до підкупу виборців, до перерахунку голосів.

Довідка "SQ". 31 жовтня в Україні проходять вибори до місцевих рад, а також вибори сільських, селищних, міських голів.