"Харківський апеляційний адміністративний суд 30 жовтня запросив представників Харківської обласної виборчої комісії на судове засідання. Ми дізналися про це пізно ввечері, вже закінчуючи роботу", - повідомив 31 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" голова Харківської обласної територіальної виборчої комісії Олександр Русанов .

За його словами, на засіданні розглядався позов Харківської обласної організації політичної партії "Батьківщина" до облвиборчкому про визнання діяльності облвиборчкому неправомірною. Апеляційний суд виніс рішення апеляційну скаргу "Батьківщини" залишити без задоволення, постанову харківського окружного суду від 30 жовтня 2010 р. залишити без змін. "І комісія і суди працюють навіть вночі. А позивач не прийшов на засідання суду, моживо, відпочивав", - зазначив О.Русанов.

Довідка "SQ". У скарзі "Батьківщини" вказувалося, що "протиправна діяльність Харківської обласної виборчої комісії призвела до незабезпечення своєчасного виготовлення, отримання та передачі бюлетенів, втрати виборчими бюлетенями ознак документів суворої звітності через їх безконтрольне виготовлення та зберігання".