Семь кандидатов в депутаты Харьковского облсовета сняты с предвыборной гонкиСім кандидатів у депутати Харківської облради не будуть брати участь у виборах. Про це 19 жовтня заявив "SQ" голова Харківської обласної виборчої комісії Олександр Русанов. За його словами, рішення про зняття шести кандидатів уже прийнято, питання ще про одне буде розглянуто сьогодні на засіданні комісії. Зокрема, рішення про скасування реєстрації облвиборчком ухвалив стосовно кандидата за списками Української соціал-демократичної партії Володимира Крамаренка, оскільки він вчасно не подав документи для реєстрації. Через передчасну подачу документів для реєстрації (до проведення партійної конференції) з передвиборної гонки знятий кандидат від Соціалістичної партії України у мажоритарному окрузі № 35 Олексій Прокудін.

Заяви про скасування реєстрації в облвиборчком подали кандидат від Соціал-демократичної партії (об'єднаної) Євген Шахненко, кандидат від партії "Громадянська позиція" Сергій Демченко, кандидат від ВО "Свобода" Олександр Калугін, кандидат від партії "Громадська сила" Валерій Рєпін і кандидат від партії "Народна довіра" Валерій Цюрток.

Довідка "SQ". Майже 600 кандидатів з 35 партій мають намір балотуватися до облради за партійними списками і близько 430 кандидатів з 37 партій балотуються в одномандатних мажоритарних округах Харківської області. Як заявив О.Русанов, кількість кандидатів не є остаточною, оскільки учасники передвиборної гонки можуть написати заяву і зняти свою кандидатуру з виборів, або комісія прийме рішення виключити кандидата за неправильно оформлені документи.

Чергові вибори до місцевих рад, а також вибори міських, селищних та сільських голів призначені в Україні на 31 жовтня. У Харківська облрада буде обрано 68 депутатів за списками політпартій та 68 - за мажоритарними округами.