Харківська обласна виборча комісія планує надрукувати близько 4 млн. 340 тис. виборчих бюлетенів. Про це 19 жовтня "SQ" повідомив голова облвиборчкому Олександр Русанов. Бюлетені будуть двох видів - для голосування за кандидатів від партій і для голосування за кандидатів-мажоритаріїв. За словами О.Русанова, облвиборчком уже замовив друк бюлетенів - по 2 млн. 170 тис. кожного виду.

Довідка "SQ". Майже 600 кандидатів з 35 партій мають намір балотуватися до облради за партійними списками і близько 430 кандидатів з 37 партій балотуються в одномандатних мажоритарних округах Харківської області. Як заявив О.Русанов, кількість кандидатів не є остаточною, оскільки учасники передвиборної гонки можуть написати заяву і зняти свою кандидатуру з виборів, або комісія прийме рішення виключити кандидата за неправильно оформлені документи.

Чергові вибори до місцевих рад, а також вибори міських, селищних та сільських голів призначені в Україні на 31 жовтня. До Харківської облради буде обрано 68 депутатів за списками політпартій та 68 - за мажоритарними округами.