"Українська народна партія (УНП) та інші демократичні сили підтримають на виборах харківського міського голови голову облорганізації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова", - заявив "SQ" голова Харківської облорганізації УНП Василь Третецький.

За його словами, кандидатуру А.Авакова можуть також підтримати Народний рух України, Християнсько-демократичний союз, партія "Вперед, Україно". "Поки А.Аваков не висунув свою кандидатуру офіційно, ми говоримо тільки про наміри. Але в УНП є попереднє рішення ради облорганізації, що ми підтримаємо А.Авакова", - повідомив В.Третецький.

Він також зазначив, що облорганізація УНП братиме участь у виборах по всій області. "Єдине, куди ми не висуватимемо кандидатів - це до Харківської міськради за партійними списками, щоб не розпорошувати голоси опозиційних сил. Там, я теж вважаю, потрібно підтримати команду А.Авакова. Водночас у нас є 15 претендентів, які балотуватимуться в міськраду за мажоритарними округами в Харкові ", - повідомив В.Третецький.

За його словами, сам він балотуватиметься в облраду за партійними списками і за мажоритарним округом одного з районів області. "Остаточні списки озвучать 1-2 жовтня, коли ми плануємо провести конференцію облорганізації. Претендентами в першу п'ятірку списку до облради є Богдан Волос (екс-начальник управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації - "SQ"), Ніна Виноградська (голова обласної організації Конгресу української інтелігенції - "SQ"), Ніна Супруненко (екс-начальник управління культури ХОДА - "SQ"), Василь Третецький і ще одна відома людина, чиє ім'я ми скажемо трохи пізніше", - повідомив голова облорганізації УНП.

В.Третецький також наголосив, що УНП підтримає на виборах низку кандидатів, які не є членами партії. "У деяких районах ми активніше працюватимемо, десь представництво буде скромнішим. Зараз узгоджуємо списки, щоб вони не перетиналися з іншими опозиційними силами. Тобто, якщо хтось висуває в районі своїх кандидатів, то ми вже не висуваємо там своїх, щоб не було конкуренції. Ми домовляємося, що УНП підтримує їх у такому-то районі, а вони нас - в іншому. Відверто кажучи, через проблеми фінансування ми не зможемо адекватно провести кампанію скрізь. Але я розраховую на активну участь у Дергачівському, Харківському, Богодухівському, Нововодолазькому, Краснокутському, Золочівському, Шевченківському, Красноградському районах", - розповів В.Третецький.

За його словами, перед облорганізацією і районними організаціями УНП стоїть завдання подолати тривідсотковий бар'єр.

"У той же час треба визнати, що ми не зможемо бути активно присутні в ЗМІ з рекламою. Тому кампанію вестимемо, працюючи безпосередньо з людьми за принципом "від хати до хати". Також готуємо щодо кожного населеного пункту список проблемних питань, які ми допоможемо вирішити в разі обрання наших представників у ту чи іншу раду або ж на посаду голови", - повідомив В.Третецький.

Довідка "SQ". Чергові вибори до місцевих рад, а також вибори міських, селищних та сільських голів призначено в Україні на 31 жовтня.