Партія "Реформи і порядок" (ПРП) піде на місцеві вибори в Харківській області за мажоритарними округами самостійно, а за партійними списками - у складі ВО "Батьківщина". Про це повідомив "SQ" голова облорганізації ПРП Іван Варченко.

"ПРП дотримується домовленостей про блок, створений з ВО "Батьківщина". Тому ми виступимо у форматі цього блоку, хоча й у межах правил, затверджених у новому законі про вибори. Тобто, за мажоритарними округами ми розглядаємо можливість висунення своїх кандидатів від ПРП, а для участі у виборах за партійною системою члени нашої облорганізації призупинять членство в ПРП і як позапартійні увійдуть у спільний список з представниками "Батьківщини", щоб не створювати їм конкуренції у випадку окремої участі у виборах ", - повідомив І.Варченко.

"ПРП запропонувала своїх кандидатів у кожному районі, але який буде їхній відсоток стосовно "Батьківщини" - розглядаємо в кожному конкретному випадку", - повідомив І.Варченко. За його словами, сам він балотуватиметься в облраду.

Довідка "SQ". Чергові вибори до місцевих рад, а також вибори міських, селищних та сільських голів призначено на 31 жовтня. Виборча кампанія стартувала 11 вересня.

10 липня Верховна Рада (ВР) ухвалила нову редакцію закону про місцеві вибори, встановивши, що їх проводять за мажоритарно-пропорційною системою (50% - за списками політичних партій, а 50% - за мажоритарною системою відносної більшості) без участі блоків політичних партій. Висувати кандидатів у депутати або міські голови можуть тільки місцеві організації політичних партій. Самовисуванцями можуть бути лише кандидати рівня сільських та селищних рад.