16,8% харків'ян проголосували б за в.о. міського голови Геннадія Кернеса, якби вибори мера Харкова відбулися найближчої неділі. Екс-губернатор Арсен Аваков отримав би 14,7% голосів, перший секретар Харківського обкому Комуністичної партії України, народний депутат Алла Александровська - 6,8% голосів, лідер організації "Харківські сузіря" Андрій Білогрищенко -3,1%, кандидат від партії "Сильна Україна" Євген Гутков -1,3%. Решта кандидатів набрали б менше 1%. Такі результати соціологічного опитування, проведеного з 9 до 13 жовтня Всеукраїнським соціологічним консорціумом, до якого входить Київський інститут проблем управління ім. Горшеніна, Центр прикладних досліджень "Пента" та Інститут перспектив міста. Опитування презентував 14 жовтня директор інституту Горшеніна Володимир Фесенко.

За його словами, Г.Кернес є лідером, як симпатій, так і антипатій харків'ян. За жодних умов за нього не проголосували б 27,1% харків'ян. За А.Авакова не проголосували б за жодних умов б 20,4% опитаних. В.Фесенко відзначив, що коло чверті харків'ян (25,4%) заявили, що довіряють Г.Кернесу і 65,3% заявили, що не довіряють йому. Також близько чверті харків'ян (25,3%) заявили, що довіряють А.Авакову і 60,6% заявили, що не довіряють йому.

Довідка "SQ". Опитування проведено з 9 до 13 жовтня методом телефонного інтерв'ю. Всього було опитано 1000 респондентів, квоти - стать, вік, район і освіта респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 3,2%.

Місцеві вибори відбудуться 31 жовтня.