А. Аваков подал в Киевский административный суд иск относительно бездеятельности Центральной избирательной комиссииКандидат на посаду харківського міського голови Арсен Аваков 10 листопада подав до Київського окружного адміністративного суду позов щодо бездіяльності Центральної виборчої комісії (ЦВК) при відмові в розгляді скарги А.Авакова на бездіяльність Харківського міськвиборчкому. Про це повідомив "SQ" представник А.Авакова Роман Москаль. За його словами, раніше до ЦВК була подана скарга на бездіяльність Харківського міськвиборчкому, проте комісія відмовилася прийняти цю скаргу.

Довідка "SQ". 4 листопада представниками А.Авакова до Харківського окружного адміністративного суду було подано позов до Харківської міської територіальної виборчої комісії щодо визнання протизаконною її бездіяльності в питаннях належної організації виборів міського голови при упаковці бюлетенів, їх транспортування, неналежного складання протоколів. А.Аваков вимагав зобов'язати міськвиборчком провести повторний підрахунок голосів на виборах мера на 56 дільницях. 5 листопада суд відхилив низку клопотань і відхилив позов кандидата, посилаючись на те, що доказова база позову була необгрунтованою.

8 листопада Харківський апеляційний адміністративний суд почав розгляд апеляції щодо оскарження рішення Харківського обласного адміністративного суду за позовом А.Авакова до міськвиборчкому. 9 листопада суд не задовольнив скаргу А.Авакова на відмову суду першої інстанції задовольнити позов про перерахунок голосів на виборах міського голови.

Харківський міськвиборчком 5 листопада оголосив результати виборів міського голови. За даними міськвиборчкому, в.о. міського голови, кандидат від Партії регіонів Геннадій Кернес набрав 130 тис. 352 голоси, кандидат від ВО "Батьківщина" Арсен Аваков - 127 тис. 608 голосів, кандидат від Компартії Алла Александровська - 79 тис. 639.