Киевский апелляционный админсуд отказал А. Авакову в удовлетворении его иска к ЦентризбиркомуКиївскій апеляційний адміністративний суд сьогодні, 12 листопада, відхилив позов кандидата на посаду харківського міського голови Арсена Авакова щодо бездіяльності Центральної виборчої комісії. Про це "SQ" повідомила заступник голови Харківської обласної організації партії ВО "Батьківщина" Світлана Семко.

За її словами, суд фактично переписав відповідь Центральної виборчої комісії на скаргу А.Авакова щодо бездіяльності Харківської міської виборчої комісії. "Основні факти, на які посилається як суд, так і ЦВК, - це ненадання доказів тих фактів, які викладені у скарзі і позов, а саме відсутність копій окремих думок членів Харківської міської виборчої комісії, на які ми посилалися у своїй скарзі", - підкреслила С.Семко.

Заступник голови ХОО ВО "Батьківщина" відзначила, що дане рішення Київського апеляційного адмінсуду, можливо, буде оскаржено у Вищому адміністративному суді.

Довідка "SQ". 4 листопада представниками А.Авакова до Харківського окружного адміністративного суду було подано позов до Харківської міської територіальної виборчої комісії щодо визнання протизаконною її бездіяльності в питаннях належної організації виборів міського голови при упаковці бюлетенів, їх транспортування, неналежного складання протоколів. А.Аваков вимагав зобов'язати міськвиборчком провести повторний підрахунок голосів на виборах мера на 56 дільницях.

5 листопада суд відхилив низку клопотань, а пізніше відхилив і сам позов кандидата, посилаючись на те, що доказова база позову була необгрунтованою.

8 листопада Харківський апеляційний адміністративний суд почав розгляд апеляції щодо оскарження рішення Харківського обласного адміністративного суду за позовом А.Авакова до міськвиборчкому. 9 листопада суд не задовольнив скаргу А.Авакова на відмову суду першої інстанції задовольнити позов про перерахунок голосів на виборах міського голови.

10 листопада А.Аваков подав позов до Київського окружного адміністративного суду щодо бездіяльності Центральної виборчої комісії (ЦВК) при відмові в розгляді його скарги на бездіяльність Харківського міськвиборчкому.

11 листопада А.Аваков подав до Київського окружного адміністративного суду позов щодо бездіяльності ЦВК при відмові в розгляді скарги А.Авакова на бездіяльність Харківського міськвиборчкому. Раніше в ЦВК була подана скарга на бездіяльність Харківського міськвиборчкому, проте комісія відмовилася прийняти цю скаргу.

Харківський міськвиборчком 5 листопада оголосив результати виборів міського голови. За даними міськвиборчкому, в.о. міського голови, кандидат від Партії регіонів Геннадій Кернес набрав 130 тис. 352 голоси, кандидат від ВО "Батьківщина" Арсен Аваков - 127 тис. 608 голосів, кандидат від Компартії Алла Александровська - 79 тис. 639.