"Батьківщина" подаст иск в суд с требованием не оглашать результаты выборов и приостановить подсчет голосов в горизбиркомеВО "Батьківщина" подасть позов до Окружного адміністративного суду Харкова з вимогою призупинити підрахунок голосів у міській виборчій комісії. Про це 4 листопада повідомила журналістам член комітету Верховної Ради з питань правосуддя, народний депутат Олена Шустік (фракція Блоку Юлії Тимошенко). За її словами, другою вимогою стане не оголошувати результати виборів міського голови і міськради завтра, 5 листопада. ВО "Батьківщина" також буде вимагати перерахунку голосів, відданих за кандидатів у мери Харкова, на 56 виборчих дільницях, де виявлені порушення.

За словами нардепа (фракція БЮТ) Володимира Філенка, підставою для позову послужило таке: на 124-й виборчій дільниці комісія здала протокол і бюлетені і повернулася назад на дільницю; після цього в сейфі було виявлено 50 незаповнених бюлетенів з "мокрими" печатками, які стосувалися виборів депутатів міськради за партійними списками. В.Філенко заявив, що відвезе ці бюлетені до обласної прокуратури.

Як заявив голова облорганізації ВО "Батьківщина", кандидат на посаду харківського міського голови Арсен Аваков, "ми будемо вимагати перерахунку голосів на 56 дільницях на підставі порушення упаковок, в яких зберігалися бюлетені, - якщо не було інших порушень. А також ми вимагаємо перерахунку на всіх дільницях голосів, відданих проти всіх кандидатів", - зазначив А.Аваков.